beroligende til hunde

Derfor kan beroligende til hunde være det bedste valg

Hunde har en utrolig god hørelse. Dette vil naturligt medføre, at de er meget sensitive og påvirkelige over for høje og uventede lyde. Der er lige som hos os mennesker stor forskel på hundenes psyke. Nogle hunde har meget svært ved at være i urolige og larmende omgivelser, som de ikke er vant til. Dette gælder særligt for nytårsaften. Her er der en stor del af kæledyr, og særligt hunde, der udviser symptomer på panik, angst og stress. Man kan foretage mange handlinger for at berolige hunden, men nogle gange er det bedst at kombinere dette med beroligende til hunde. Dette vil vi komme nærmere ind på i denne artikel.

Skab en tryg base, hvor hunden kan gemme sig

Er der tale om nytårsaften, hvor der er mange høje brag, eller en anden lejlighed, hvor hunden bliver påvirket af mennesker og larm, gælder det om at skabe et trygt sted, hvor hunden kan trække sig hen. Har den et hundebur eller en hundeseng, vil dette være et oplagt sted.

Det kan måske være, at denne skal placeres så tæt som muligt på det sted, hvor dens ejer befinder sig meget af tiden. Det kan eksempelvis være ved siden af spisebordet. Mange hunde finder desuden tryghed i, at der er tag over deres gemmested, da dette minder om en hule, som hunden kan putte sig ind i og være skærmet fra omverdenen i.

Sørg for beroligende baggrundsstøj

Hav eventuelt en radio eller et tv tændt, hvis det er muligt. Denne velkendte lyd vil også kunne virke beroligende på hunden, ligesom det vil få larm og brag til at virke mindre markant.  Ørepropper er også en mulighed. Dette kan dog have modsat effekt på nogle hunde.

Vælg beroligende til hunde, hvis hunden stadig udviser tegn på stress og panik

Hvis hunden er meget påvirket, bør man som ejer tage ansvar og sørge for at berolige hunden medicinsk, hvis den ikke kan fjernes fra situationen, der gør den bange. Beroligende til hunde kan købes i håndkøb online. Dette fås i flere forskellige former:

  • Spray
  • Kapsler
  • Pasta
  • Forstøver

Der er derfor rig mulighed for at finde et præparat, som kan anvendes af den enkelte hund.

Beroligende til hunde i spray

En spray kan være meget handy og er nem at bruge. Omvendt, er den ikke lige så præcis i dosis som eksempelvis kapsler.

Beroligende til hunde i kapsler

Kapsler er den hurtige, nemme og præcise løsning, såfremt man kan få hunden til at sluge den. Man kan eksempelvis gemme den i en klat leverpostej.

Beroligende til hunde i kapsler

Pasta kommer i en sprøjte. Hylsteret føres ind i hundens mund, og så rykkes pastaen ud, hvorved hunden automatisk sluger det. Dette er en lidt besværlig løsning, men hvis hunden sorterer kapsler fra og er bange for spray, kan dette være en effektiv måde at få beroligende i hunden.

Forstøver med beroligende til hunde

Det er også muligt at få en forstøver til beroligende til hunde.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>