Hvordan skriver man et postkort?

Postkort er efterhånden en glemt kundskab. Før i tiden modtog man postkort og personlige breve med jævne mellemrum, hvilket nu har indsnævret sig at man måske senere postkort fra udenlandsrejse eller til jul.  

Det er dog ekstremt hyggeligt både at modtage og sende postkort afsted, det er langt mere personligt end en besked over sociale medier. Men det er selvfølgelig ikke alle meddelelser, der egner sig til at blive vider informeret over postkort.  

De mest oplagte anledninger er feriekort og julekort. Det kan også være postkort til en gammel ven, man har mistet kontakten til eller blot et postkort for hyggens skyld. 

Indhold og hvad man kan skrive i et postkort 

Som hovedregel er der ikke meget plads på at postkort, alt afhængigt af størrelsen på ens håndskrift, hvilket ligger an til en kortfattet besked. Hvis man sender et postkort hjem til dem i Danmark, mens man selv er på ferien i Sydens varme, så er det oplagt at komme kort ind på, hvad man har oplevet.  

Det er okay at komme med en masse detaljer, også selvom det måske gør modtageren hjemme i Danmark lidt jaloux. Det er dog vigtigt at tonen ikke bliver nedladende. Udover at fortælle hvordan man har det og hvad man har oplevet, er det også god pli at slutte af med at spørge ind til dem og deres velbefindende.  

Skriver man et julepostkort er de ofte lidt mere ensformige. Det afhænger dog lidt af, hvem modtageren er. Generelt ønsker man en glædelig jul og et godt nytår, yderligere kan der være mere personlige og interne beskeder.   

Gør mest mulig ud af den begrænsede plads og udnyt det ene postkort 

Hvis man har købt en meget fint postkort med et sødt motiv, så ønsker man at det hele skal stå helt perfekt.  

Derfor kan det være en god idé at lave en kladde over, hvad man ønsker der skal stå. En bedre hvis kladden har samme størrelse som postkortet og de områder, der er reserveret til det praktiske, er markeret. På den måde er det tydeligt, hvor meget plads man har at gøre med.  

Når man er tilfreds med kladden, skrives det helt simpelt på samme måde på postkortet og det er klar. 

Alt det praktiske der skal stå på et postkort 

Modsat et brev, der består af både selve brevet og en konvolut, så er et postkort udelukkende et kort.  

Forsiden indeholder som regel en illustration, et billede af en kendt lokation eller noget tredje. Bagsiden indeholder alt det, man som afsender selv skal udfylde. Nederst i højre hjørne er der linjer, som skal bruges til at skrive modtagerens navn og adresse. Det er vigtigt at de står tydeligt, hvorfor det kan være en fordel at skrive det i blokbogstaver.  

Yderligere er det en god idé at skrive med kuglepen eller andet skriveredskab, der ikke tværes væk i transporten. Et lille felt øverst eller nederst til venstre skrives afsenderadressen i en lille skiftstørrelse. Der skal være plads til et frimærke øverst til højre. Resten af pladsen bruges til at skrive sin meddelelse.   

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>